Wisby ridskola

Ridlektioner – hästhantering och ridning, teori och praktik

Intresserad av att börja på ridskolan? 

wisbyridskola@outlook.com
Priserna hittar du under dokument.

Ridskolans hästar hittar du här

Hästlekis, 6-8 år

För de allra yngsta har vi hästlekis. Där lär vi oss om hästar, umgås med dem och rider då och då – alltid med ledare.

Ridlektioner

Vi har ridlektioner från barn till vuxna, nybörjare/nivå 1 till nivå 4 och även funkisridning – för personer med funktionsvariation. Det går också att delta på ridlektionerna med egen häst.

Skötare

För den riktigt hästtokiga finns möjligheten att prova på hur det är att ha häst – utan att köpa. Du blir skötare på en av våra ridskolehästar. Skötarna går på ridlektion minst 1 gång/vecka, har uteritter, är med och håller hästarna i form och gör stalltjänst.

Våra ledare

MARIA ANCARCRONA

Maria har undervisat i 17 år på Djurgårdens ridskola. Hon har också coachat flera framgångsrika ekipage i dressyr. De som har ridit för Maria  vet att hon är helt fantastisk på att se både hästen och ryttaren och kommentera precis det som behövs för att utveckling ska ske. Maria kommer undervisar 1 dag i veckan och samordnar alla lärare. Det går också att boka individuella lektioner för henne, för den som vill träna dressyr.

SARA ENGSTRÖM

Sara är en omtyckt lärare som undervisar i Lärbro och även på travet. Hon började rida som 4-åring och flyttade till Gotland för 10 år sedan för att gå hästgymnasiet. Sara är en glad, lugn, mjuk, kunnig och tydlig pedagog som hos oss kommer att undervisa 2 dagar/v och jobba i stallet 2 dagar/v.

PAULINE SÖDERSTRÖM

Pauline fortsätter hos oss som ansvarig för stallet, men har även fasta grupper. Hon kommer framför allt att ta hand om barn och ungdomar som vill coachas i markarbete och hoppning. Pauline har i höst givit individuella lektioner hos oss och har redan blivit populär för sitt engagemang och sitt positiva coachande.

SOFIA BERGVALL

Sofia har varit hästtokig sedan barnsben. Först var det ridskola, sedan inridning av unghästar och så småningom egen häst. Just nu har hon ingen egen fyrbent, så hon kommer till oss och hästgosar. Hon kan rycka in både för stalljobb och ridledare och kommer att ingå i teamet.